Elkészítés: A zöldségeket megmosom, meghámozom. A tököt először hosszában kettészelem, majd keresztben elvágom nagyobb szeletekre. Nagyon fontos,hogy a magok benne maradjanak!
Nagyobb fazékba teszek mindent, felöntöm hideg vízzel, és teljesen úgy készítem, gyöngyözve főzöm, mint egy normális húslevest. A tökben lévő tökmag olajtartalma miatt gyönyörű sárga és gyöngyöző lesz, és nem utolsó sorban nagyon egészséges.
Ha kész, leszűröm, a sárgarépát és a zellert félreteszem, felkarikázom, és az átszűrt levesbe rakom. Cérnametéltet, daragaluskát, májgombócot vagy bármilyen tésztát főzök bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre