Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozsdás marhahús szalvétás gombóccal

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6-7 vastagabb szelet marha fehérpecsenye (de másmilyen marhahús is jó)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 db vöröshagyma
  • 2,5 dl finom vörösbor
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • magos mustár
  • durvára darált színes bors
  • őrölt feketebors
  • őrölt kömény
  • őrölt babérlevél
  • zsiradék
  • A szalvétás gombóchoz:
  • 3-4 db zsemle, kifli vagy kenyérszelet
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúst vastagabb (1,5 cm) szeletekre vágom, majd egy nagy serpenyőben olajon a húsok mindkét oldalát megkapatom. Ezután hozzáteszem a felaprított hagymákat, répákat, paradicsomot, felöntöm a vörösborral, meghintem jó sok borssal és a többi fűszerrel is.

Lefedem, néha ránézek, a húst többször megfordítom, de legalább 3-4 órát párolom. Ha közben a levét elfőné, akkor pótolom. Félidőben a magos mustárt is belekeverem.

Amikor a hússzeletek megpuhultak, kiszedem őket egy tálba. A szaftot botmixerrel pépesítem, majd visszaöntöm a hússzeletekre, és készen is van.

A körethez a zsemléket felkockázom, tepsibe teszem, olajjal meghintem, és világosbarnára sütöm.

Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalót, vizet és lisztet annyit adok hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Ebbe e tésztába szórom bele a megpirult zsemlekockákat, átkeverem, majd olajozott alufóliára szedem ki, ahol hengert formálok belőle (akkorát, amekkora kényelmesen elfér a forróvizes edényben).

Egy nagy, széles lábosban sós vizet forralok, az alufóliába csomagolt tésztát sütőzacskóba teszem, és ezzel együtt teszem bele a forró vízbe, ahol 20-30 perc alatt, a vastagságától függően, elkészül. Ezután kiveszem a vízből, lehúzom az alufóliát, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágom. A marhahússal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss