Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamburger házilag

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét. 
  2. A masszát összegyúrjuk, és 8 pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé kiolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A tejet fellangyosítsuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A dagasztótálba mérjük a kétféle lisztet, a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet is, és 5-10 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát.
  4. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel kicsit lenyomkodva, 1,5-2 cm vastagra laposítjuk a bucikat, majd sütőpapíros tepsire tesszük mindet, és kb. fél órán át hagyjuk kelni.
  5. Ha megkeltek, a kikevert tojással átkenjük őket, és szezám- vagy lenmaggal szórjuk meg a tetejüket. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül kb. 20 perc alatt készre sütjük őket a sütő középső részén.
  6. Tálaláskor a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és ízlés szerinti zöldségekkel (pl. salátával, hagymával, paradicsommal) töltjük meg. Mustárral és ketchuppal kínáljuk. 

Megjegyzés

Nem szeretjük a bolti hamburger zsemlét, mert szivacsos és ízre sem jó, az elkészítése nem sokból áll, csak a kelesztési idő sok, de akkor nem kell mellette állni. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek