hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles

75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és még forrón összekeverjük az olvasztott vajjal, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A túrót egy tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.
  3. A teljesen kihűtött, vajjal összekevert tésztát beletesszük a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverjük.
  4. Egy 30x20 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezünk egy réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje. Lekenjük olajjal, majd ráhelyezünk egy réteslapot, ezt ismét lekenjük olajjal, és rátesszük a harmadik réteslapot, ráöntjük a tésztás-túrós masszát, és  a tetejét egyenletesen elsimítjuk.
  5. A töltelék tetejét befedjük egy réteslappal, majd olajjal lekenjük és ráhelyezzük a második réteslapot, és szintén lekenjük olajjal. Végül ráhelyezzük a harmadik réteslapot, aminek a tetejét lekenjük a felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
  7. Tálalás előtt, a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd felszeleteljük. 

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss