hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos svéd gombasaláta

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

    1. A gombákat megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
    2. Egy serpenyőben felhevített kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát, utána hozzáadjuk az előkészített gombát is. Addig pirítjuk, míg az összes leve el nem fő Sózzuk, borsozzuk.
    3. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és átpirítjuk a gombával. Ezután hozzáöntjük a paradicsom konzervet, citromhéjat reszelünk rá, és hozzáfacsarunk egy kevés citromlevet, végül beletesszük a babérlevelet és az egészet sűrűre főzzük.
    4. Tálalás előtt eltávolítjuk a babérleveleket és hagyjuk kihűlni. Előételként pirítóssal kínálhatjuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a hagyományos svéd gombasaláta

Ezek is érdekelhetnek

Friss