A tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat, és a langyos vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük.
Két őzgerinc formát vastagon kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához hozzákeverjük a kakaóport és az 1 ek vizet. Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a tésztát.
Elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot és felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal kihabosítjuk. A kihűlt tésztákat felszeleteljük a bordák mellett és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A süteményünk oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
A csokoládét az étolajjal mikróban vagy vízgől fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Néhány órára a hűtőbe tesszük és forró vízben mártott késsel, rézsútosan felszeleteljük.