Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos túrós pite

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben a vajat elmorzsolom, a többi hozzávalóval összegyúrom, és közepes méretű tepsibe nyújtom, kézzel elegyengetem, előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig elősütöm. (Zsíros tésztánál nem kell kikenni a tepsit.)

Közben a töltelékhez a túrót villával összetöröm, hozzákeverem a többi belevalót, a félig sült tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, elsimítom rajta a tölteléket, és visszatolom a sütőbe további 25 percre.

A sütés végén a sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem, légkeverésre állítom.

A tojásfehérjéből leheletnyi sóval kemény habot verek, fokozatosan hozzáverem a porcukrot, majd a lekvárt. A forró sütemény tetejére felkenem a tojáshabot, villával kicsit megcifrázom, a sütőbe visszatolva (hagyományos sütőnél fakanál nyelével a sütőt kitámasztva) kb. 10 percig szárítom, ameddig a tojáshab megszilárdul.

Megvárom, amíg a süti teljesen kihűl, vizes késsel szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss