Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így tároljuk a hagymát és a fokhagymát, akár fél évig is eláll

default user icon
MME
A hagyma és a fokhagyma egy olyan alapanyag, ami szinte minden nagyobb főzés alkalmával előkerül, hiszen számtalan étel elhagyhatatlan alapját képezi. Ezért hoztunk most egy tuti tippet, aminek köszönhetően akár hónapokig is friss marad ez a kiváló hozzávaló, így biztosan nem fogja a kukában végezni néhány hét elteltével.

A hagyma szinte a világ összes konyhájának alapját képezi. Ennek ellenére sokan rosszul tárolják, így ha egy korábbi főzésből megmaradt néhány fej, esetleg gerezd, nem biztos, hogy később is felhasználhatjuk, hiszen a helytelen megőrzésnek köszönhetően 1-2 hét elteltével már nem a serpenyőben, hanem nagy valószínűséggel a kukában végzi – írja a Táfelspicc.

Azért, hogy ez a „baleset” ne forduljon elő a jövőben, a hagymákat inkább tároljuk egy hűvös, sötét, jól szellőző helyen. Ne a hűtőszekrényben, mivel ott még hamarabb megromlik!

Az sem mindegy, hogy miben rakjuk el a hagymákat. Használjunk egy kilyukasztott papírzacskót, hiszen így elegendő szellőzést biztosítunk a zöldségeknek, ennek köszönhetően pedig akár 3-6 hónapig is frissek maradnak. Műanyag zacskókkal, egyéb tárolóedényekkel ne is kísérletezzünk, mert kizárólag csak a papír működik.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek