Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors lecsós tarja rizzsel

30 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megsózzuk, -borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
  2. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is. Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább. 
  3. Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye. Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
  4. A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.

Megjegyzés

A lecsó nemcsak önmagában finom, hanem húsokkal kombinálva is egy fantasztikus magyaros ízvilágot ad az ételnek. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss