A barackokat megmossuk, eltávolítjuk a magjukat, meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk. A vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindegyik tojással habosra verjük a masszát, majd hozzákeverjük a citromlevet és a reszelt gyömbért. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és egyenletesen eldolgozzuk a masszában.
Kivajazunk egy pitesütőt (27 cm), megszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát, és a tetejére tesszük a cikkekre vágott barackot. A tetejét sütés előtt megszórjuk porcukorral, így mialatt a sütemény megsül, a tetejére vékony karamellizált cukorréteg sül, amitől még finomabb lesz a végeredmény.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy kevés porcukorral.
Nagyon szeretek ilyen típusú sütiket készíteni, mert amellett, hogy nagyon gyorsan, és egyszerűen össze lehet “dobni”, nagyon ízletes. Nagyszerűen variálható, akár többféle gyümölccsel is készíthető és a család kifejezetten szereti. A tészta a friss gyömbértől és vaníliától kellemesen fűszeres, a gyümölcstől finom szaftos, a vajtól pedig sokáig puha marad. - veruss74
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!