hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával, sajttal és aszalt szilvával töltött csirkemell szezámos bundában

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db egész csirkemell
  • 18 szem aszalt szilva
  • 15 dkg gomba
  • 1 szál újhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás,
  • 1/2 rész szezámmag és 1/2 rész zsemlemorzsa keveréke
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket felezem, majd a fél melleket vízszintesen újra felezem, így vékony de nagyobb szeleteket kapok. Fólia alatt klopfolóval megütögetem, hogy egyforma vastagságú legyen. Sózom, majd az alábbi töltelékkel töltöm.

A gombákat apróra vágom, az újhagymát szintén, és kevés olajon, sóval elpárolom a levét. Ebből kanalazok egy kis kupacot a húsra, majd megszórom sajttal, és ráteszek félbevágott aszalt szilva szemeket. Széleit behajtom, fogvájóval leszorítom és panírozom. Forró olajban megsütöm.

Pirított mákos-fenyőmagos rizzsel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss