Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát és a hagymát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom, a gombát megtisztítom, félbe, majd szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot felezem, majd szeletelem, a lecsókolbászt megszabadítom héjától, hosszában negyedre vágom, majd szeletelem.

Egy lábosban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, rádobom a hagymát, sózom, megfonnyasztom. Beleadom a tarhonyát és a karikázott füstölt kolbászt, zsírjára pirítom, fokhagymanyomón átnyomom a fokhagymagerezdeket, ez is mehet bele, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, így párolom néhány percig. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, mehet bele a babérlevél, némi csípős piros arany, őrölt bors és a cseresznyepaprika is, meghintem pirospaprikával, alaposan elkeverem, és felöntöm a borral.

A tarhonya puhulásáig főzöm, ha igényli, adok még hozzá vizet, de inkább kevés bort. Beledobom a gombát és a lecsókolbászt, készre főzöm, legvégül mehet rá a tejföl is.

Friss kenyérrel adom az asztalra, gyorsan elkészíthető, viszonylag olcsó, de kiadós étel.

Ezek is érdekelhetnek