Elkészítés: A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz hozzáadunk 2 evőkanál vizet, majd a porcukor felével és 10 dkg átpasszírozott gesztenyepürével jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszás tojássárgáját, s miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzáadjuk a lisztet is. Megsütjük.
A krémhez a margarint félig felolvasztjuk, simára keverjük a 15 dkg porcukorral, a gesztenyepürével és a rumaromával. A kisült gesztenyés piskótát kettévágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel. A gesztenyés süti tetejét bevonjuk a csokiglazurral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre