Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-almakompótos süti

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral, az olajjal és a kakaóporral szintén jól kikeverem, majd mehet bele a sütőpor és a liszt, végül óvatosan a fehérjehab.

A sütőt előmelegítem 170 fokra, egy kisebb tepsit kibélelek zsírpapírral, és belesimítom a tésztát. Kb. 22 percig sütöm (tűpróba).

A kompótból az almát kisebb cikkekre vágom.

A gesztenyemasszából egy picit félreteszek a díszítéshez, a többit a cukorral és a puha margarinnal és a rumaromával habosra keverem.

Egy másik tálban a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel keverem tartós habbá.

A tésztát kifordítom egy tálcára, ha kihűlt, rákenem a gesztenyemasszát, erre helyezem az almacikkeket, majd a habbal betakarom. Díszítem, és megszilárdulás után szeletelem.

Megjegyzés

Ha nincs kicsi tepsink, akkor arányosan több tojásból készítsük a tésztát, és a gesztenyemasszából is 2 csomaggal vegyünk.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss