Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-almakompótos süti

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 30 x 25 cm-es kisebb tepsihez:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 darab almából kompót (cukor, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, alma)
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin
  • rumaroma
  • 8 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag zselatinfix

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral, az olajjal és a kakaóporral szintén jól kikeverem, majd mehet bele a sütőpor és a liszt, végül óvatosan a fehérjehab.

A sütőt előmelegítem 170 fokra, egy kisebb tepsit kibélelek zsírpapírral, és belesimítom a tésztát. Kb. 22 percig sütöm (tűpróba).

A kompótból az almát kisebb cikkekre vágom.

A gesztenyemasszából egy picit félreteszek a díszítéshez, a többit a cukorral és a puha margarinnal és a rumaromával habosra keverem.

Egy másik tálban a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel keverem tartós habbá.

A tésztát kifordítom egy tálcára, ha kihűlt, rákenem a gesztenyemasszát, erre helyezem az almacikkeket, majd a habbal betakarom. Díszítem, és megszilárdulás után szeletelem.

Megjegyzés

Ha nincs kicsi tepsink, akkor arányosan több tojásból készítsük a tésztát, és a gesztenyemasszából is 2 csomaggal vegyünk.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss