Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-banános süti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24x30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finom liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 4 db banán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 üvegcse rumaroma
  • A tetejére:
  • 2,5 dl tejszín
  • tortadara vagy reszelt étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsit /az enyém 24x30-cm/ kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, és kirakjuk vele a tepsi alját, megszórjuk vaníliás cukorral.

A lisztből, a tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A tészta felét a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával ketté vágjuk. A krémet a tésztára kenjük és ráreszeljük a gesztenyemassza felét. Rátesszük a másik lapot.

A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét, majd megkenjük vele a sütink tetejét. Megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.

Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe 1 órára.

Megjegyzés

Elkészíteni könnyebb, mint leírni. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss