Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag kelbimbósaláta szarvasgomba-olajos petrezselyempestóval

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 35-40 dkg kelbimbó
  • 20 dkg friss csiperkegomba
  • 2 kis cukkini
  • 1/2 zöldcitrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • A szarvasgomba-olajos petrezselyempestóhoz:
  • 2 csokor aprított petrezselyemzöld
  • 5 dkg blansírozott mandula
  • 2 teáskanál frissen reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/2 zöldcitrom leve (hagyományos ciromlével is finom)
  • 1 evőkanál szarvasgomba-olaj (hidegen préselt dió- vagy tökmagolajjal helyettesíthető)
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom. A kelbimbót nagyjából 1/2 cm-es szeletekre vágom, a cukknit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem.

Serpenyőben kevés olívaolajon párolni kezdem a kelbimbószeleteket, sózom, borsozom, hozzáadom a gombát és a cukkinit. Nagyjából 5 perc alatt elkészül, 1/2 zöldcitrom levével ízesítem.

Amíg hűl, elkészítem a pestót. Egy mély pohárba szórom a nem túlságosan finomra aprított petrezselyemzöldet (néhány szálat félreteszek a tálaláshoz) a többi hozzávalóval együtt. Botmixerrel krémmé keverem. Lehűtöm.

4 kistányért készítek elő. Egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval formázom meg a „salátát” úgy, hogy a formát egy kistányér közepére állítom, ebbe szedem a zöldségeket, evőkanál hátával beleigazítom, kissé lenyomkodom, majd óvatosan lehúzom róla a kiszúró formát. Minden adagnál így járok el.

Tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem, a tetejére óvatosan petrezselyempestót kanalazok.

Megjegyzés



További recepteket, fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss