Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás pulykaszárny zöldségekkel és pecsenyeszósszal

15 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk, hegyes késsel több helyen 3 cm mélyen megszúrjuk. A fokhagymákat megpucoljuk, ha nagyok a gerezdek, hosszában kettőbe-háromba vágjuk, majd a lyukakba tömködjük. 2 nagy ek. vajat megolvasztunk, összekeverjük a fűszerkeverékkel, majd alaposan bedörzsöljük vele a szárnyakat.
  2. Egy tepsi alját kikenjük olívaolajjal, belefektetjük a szárnyakat, aláöntünk 1 ujjnyi vizet, és befedjük alufóliával. 170 fokos sütőben kb. 1,5 óráig sütjük-pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a húsok bőrét.
  3. Amikor kész, kivesszük a szárnyakat, a tepsit alacsony lángra fektetjük, és kanállal megpróbáljuk óvatosan felkapirgálni a pörcöket. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és 1 ek. vajat, majd egy mártásos tálba szűrjük.
  4. A cukkiniket ferdén, 1 cm-es, a paradicsomokat 2 cm-es karikákra szeljük. 1 dl olívaolajba nyomjuk a 2 fej fokhagymát,  és hozzáadunk 1/2 mokkáskanál sót és őrölt borsot.
  5. Egy teflon- vagy grillserpenyőt felhevítünk, a szeletelt zöldségeknek az egyik felét bekenjük a fűszeres olajjal, és a serpenyőbe fektetjük. Miközben sülnek, a felfele fekvő felüket is megkenjük az olajjal, majd megfordítva készre sütjük. A húst és a zöldséget tányérra szedjük, a mártást kis tálkában kínáljuk mellé.

Megjegyzés

Olcsó alapanyagokból is lehet ünnepi ételt varázsolni! - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss