Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett lazac citromosan parmezános zöldségropogóssal

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • A zöldségropogóshoz:
  • 40 dkg nagyon vékonyra vágott káposzta, lilakáposzta és sárgarépa vegyesen
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • bors
  • kakukkfű
  • pici olívaolaj
  • A salátához:
  • 4 marék madársaláta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál málnaecet
  • 3 evőkanál rozé bor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg málna
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségropogóshoz egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, megfonnyasztjuk rajta a vékonyra vágott zöldségeket. Amikor kicsit megpuhultak, lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges folyadékot, hogy ropogós legyen majd a tallérunk.

Hozzáadjuk a lereszelt parmezánt és a tojást, majd sütőpapírral bélelt tepsibe két kanállal (vagy kézzel) kis halmokat rakunk, jól lelapítjuk, így alaposan átsül.

200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A salátaöntethez a bort a cukorral és a málnaecettel összeforraljuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd az olajjal, a málnával, ízlés szerint sóval és borssal kézimixerrel simára keverjük.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kevés olajon először a bőrös felét félig megsütjük, majd megfordítjuk, a másik felét is átsütjük. Közben a vajat a citromlével és a citromjéjjal kikeverjük. A halat lehúzzuk a tűzről, elosztjuk rajta a citromos vajat, és lefedve néhány percet hagyjuk állni.

Tányérokra szedjük a halat, a parmezános zöldségtallérokat mellé tesszük, majd 1-1 marék madársalátát is tálalunk, és a málnás öntettel meglocsoljuk.

Megjegyzés

A Chefparade Főzőiskola receptje, köszönet érte! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss