Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea könnyű, nyári desszertjétől összefut a nyál a szádban: így készül a kókuszos túrógombóc

default user icon
MME
Gáspár Bea rendszeresen megcsillogtatja főzőtudományát, bevált és persze isteni finom receptjeit pedig rengetegen imádják. Bea ezúttal egy könnyed, nyári desszertet készített, melynek receptjét követőivel is megosztotta saját Instagram-oldalán.

A túrógombóc az egyik legnépszerűbb magyar desszert, mely akár önálló fogásként is megállja a helyét, hiszen nemcsak kalóriában, hanem fehérjében is gazdag, értékes táplálék lehet. A túrógombóc ráadásul nagyon könnyen variálható: készíthető mentesen (laktóz-, glutén-, sőt cukormentes változatban), de akár vegánok is fogyaszthatják, ugyanis a túrót könnyen helyettesíthetjük főtt kölessel, mely egy kis cukorral és citrommal ízesítve a megtévesztésig hasonlít a túróra.

Gáspár Bea ezúttal egy olyan túrógombócot tálalt a családjának, melyhez a kókusz és az áfonyaszósz ad extra ízt, nem mellesleg akár édesítőszerrel is készíthetjük.

Kókuszos túrógombóc, ahogy Gáspár Bea készíti

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. A túrót összekeverjük a csipet sóval és 4 csomag vaníliás cukorral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a maradék 1 csomag vaníliás cukorral kemény habot verünk, a tojások sárgáját pedig hozzáadjuk a túrós keverékhez.
  3. A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát és két marékkal a kókuszreszelékből (kb. 20 grammot). Végül beleöntjük a felvert tojáshabot, összedolgozzuk, és az egész masszát fél óráig pihentetjük.
  4. Egy edényben vizet forralunk, amíg nem kezd gyöngyözni. Nem szabad, hogy lobogjon a víz, mert akkor szétesnek a gombócok.
  5. A megmaradt kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ha már érezzük a kókusz illatát, zárjuk el és vegyük le a tűzről, nehogy megégjen.
  6. A túrós masszából gombócokat formázunk és a gyöngyöző forró vízben készre főzzük. Akkor lesznek készek a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére. A kifőtt gombócokat megforgatjuk a pirított kókuszreszelékben. Áfonyaszósszal, csokiöntettel vagy tejfölös szósszal tálaljuk.

A receptet és a túrógombócról készült rövid videót megtalálod Gáspár Bea Instagram-oldalán.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss