Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elfogyott a kenyér? Gáspár Bea receptjével megmentheted a hétvégét

default user icon
MME
Bárkivel előfordulhat, hogy a gondos tervezés ellenére valami kimarad a kosárból, vagy a család éhesebb, mint vártuk, így pékáru nélkül maradunk a hét utolsó napján. Gáspár Bea villámgyorsan összedobható receptjével azonban friss péksüti kerülhet az asztalra!

A rutinos háziasszony és családanya egy ínycsiklandó és ropogós péksütemény receptjével örvendeztette meg követőit. Gáspár Bea a közkedvelt „lyukas zsemle", azaz a bagel felturbózott változatát készítette el, a folyamatot pedig az elejétől a végéig dokumentálta és kiposztolta az Instagramra – vette észre a Bors. Bea asszony kétféle maggal, tök- és szezámmaggal szórta meg a péksütiket, melyekből vacsorára, vagy akár holnap reggelire is finom szendvics készíthető.

Bagel, ahogy Gáspár Bea készíti

Hozzávalók:

  • 230 ml meleg tej
  • 25 gramm puha vaj
  • 1 db tojás
  • 20 gramm friss élesztő
  • 30 gramm cukor
  • 1 teáskanál só
  • 400 gramm liszt

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk a vajjal együtt. Beletesszük az élesztőt és a cukrot és hagyjuk felfutni.
  2. Ebbe a tejes élesztőbe tesszük a tojássárgáját, a sót és beleszitáljuk a lisztet. A keverékből egy robotgép dagasztóspiráljával vagy a kezünkkel tésztát készítünk. Körülbelül 50-60 percig kelesztjük.
  3. Ha megkelt, hat részre osztjuk a tésztát. Kis gömböket formázunk belőle. Közepén az ujjunkkal kilyukasztjuk és az ujjunk segítségével bageleket formálunk.
  4. Egy fazékban vizet forralunk. Majd ebbe a meleg, de nem forrásban lévő vízbe tesszük a bageleket. Mindkét oldalán körülbelül 1-2 percig főzzük.
  5. Miután kiszedtük a vízből, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, és tetszőlegesen szezámmagba vagy bármilyen magba hempergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon sütjük!

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss