Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia krémes

90 perc
rafinált
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • TÉSZTA:
  • 2 cs.leveles tészta
  • SÁRGA KRÉM:
  • 9 db tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 9 dl tej
  • 1,5 cs.vanília cukor
  • 3 cs.vanília puding(főzős)
  • FEHÉR RÉTEG:
  • 500 ml habtejszín
  • MÁZ:
  • 6 ev. tej
  • 1,5 kk.instant kávé
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

  1. A leveles tésztákat kinyújtom,a tepsi hátuljára teszem,villával megszurkálom és kisütöm. Sárga krém: A tejből, 10 dkg cukorból és a vanília pudingporból sűrű krémet főzök.A tojás fehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verem és a még meleg pudingba keverem és rákenem az egyik kisűlt tészta lapra és kihűtöm. Máz: A tejben feloldom a kávét és a cukrot és megfőzöm lassú tűzön,addig amíg be nem sűrűsödik.Leveszem a tűzről és felolvasztom benne a vajat.Langyosra hűtöm és a másik tésztalapra kenem,majd felkockázom. Fehér réteg: A habtejszínt kemény habbá keverem és a sárga rétegre kenem,majd ráteszem a cukor mázas tészta kockákat és hűtőben pihentetem.

Ezek is érdekelhetnek