Elkészítés: A tésztához a liszttel, porcukorral, élesztőporral, tojássárgájával, olajjal, citromhéjjal, sóval és a langyos tejjel kelt tésztát dagasztok.
A kidolgozott tésztát kétfelé veszem, felébe markéknyi mazsolát, másik felébe kakaóport gyúrok, majd langyos helyen letakarva a duplájára kelesztem.
A tésztacipókat felezem, kb. 50 cm hosszú henger alakú formára sodrom, majd a szálakat 4-es fonással összefonom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a fonatot, langyos helyen újra kelesztem, majd lekenem tojássárgájával, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre