Forralt boros fagyi

default user icon
MME
30 perc
mester
átlagos
5 adag

Elkészítés

  1. A forró vízzel lemosott narancsok és lime-ok héját lereszeljük. A tejet lábosba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a mézet, a fűszereket és a reszelt citrushéjat, majd közepes tűzön felforrósítjuk. Mielőtt felforrna, levesszük a tűzről.
  2. Robotgép segítségével a tojássárgájákat habosra verjük a cukorral. Beledolgozunk 2 ek mézes-fűszeres tejet, majd adagonként hozzáadjuk a maradék tejet. Feltesszük a tűzre, és keverés közben kissé besűrítjük. Végül átszűrjük egy kisebb (fém)tálba.
  3. Egy hideg vízzel töltött nagy tálba jégkockákat szórunk. Belehelyezzük a kisebb tálat, és a fagylaltmasszát 5 percig kevergetjük. Miután a jeges víztől lehűlt, kiszedjük belőle a fűszereket és hozzákeverjük a vörösbort.
  4. Végül a vörösboros fagyimasszát fagylaltgépbe töltjük, és kb. 50 percig fagyasztjuk. Mézeskalácsot vagy fahéjas kekszet kínálhatsz hozzá.

Ezek is érdekelhetnek