Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított meggyes-diós

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kg magozott meggy
  • A piskótatésztához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A díszítéshez:
  • meggyszemek
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes tepsit alufóliával kibélelünk, belenyomkodjuk a 20 dkg margarint, majd megszórjuk kimagvazott meggyel.

A darált diót, a darált kekszet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a meggyre öntjük.

Elkészítjük a piskótát: az 5 tojás fehérjét felverjük, majd az 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverjük, és a habot hozzáöntjük. Ezután 1 dl olajat, 1 dl vizet csurgatva hozzáadjuk, és a végén beleszórjuk a lisztet és a sütőport.

A tésztát ráöntjük a meggyre, és előmelegített sütőben megsütjük.

Sütés után óvatosan kiborítjuk, a meggyes rész lesz a teteje. Díszítjük meggyszemekkel és tejszínhabbal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek