Fogas tejszínes gombával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 fogas kifilézve
  • 5 dkg vaj
  • A gombamártáshoz:
  • 15 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 kis fej hagyma vagy 1 póréhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 mokkáskanál paradicsompüré
  • A bormártáshoz:
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl rozé bor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk, majd vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a borral, zsírjára visszasütjük, és rátesszük a gombát. Ha ez is megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk kis lángon, míg be nem sűrűsödik.

A tésztához a tojást megsózzuk, összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz, majd színezzük a paradicsompürével. Kis pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kifőzzük.

Elkészítjük a bormártást: a puha vajat elkeverjük a tojássárgájával, teszünk bele egy kis sót, és felöntjük a borral. Lassú tűzön kevergetve felfőzzük, majd tálalás előtt kicsit lehűtjük.

Közben a megtisztított, besózott fogasfilét forró vajon néhány perc alatt serpenyőben megsütjük, tányérra tesszük. Meglocsoljuk a bormártással, majd mellé reétegezzük a tésztakorongokat a gombamártással. Nagyon finom, mutatós ünnepi étel!

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss