Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogas tejszínes gombával

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk, majd vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a borral, zsírjára visszasütjük, és rátesszük a gombát. Ha ez is megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk kis lángon, míg be nem sűrűsödik.

A tésztához a tojást megsózzuk, összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz, majd színezzük a paradicsompürével. Kis pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kifőzzük.

Elkészítjük a bormártást: a puha vajat elkeverjük a tojássárgájával, teszünk bele egy kis sót, és felöntjük a borral. Lassú tűzön kevergetve felfőzzük, majd tálalás előtt kicsit lehűtjük.

Közben a megtisztított, besózott fogasfilét forró vajon néhány perc alatt serpenyőben megsütjük, tányérra tesszük. Meglocsoljuk a bormártással, majd mellé reétegezzük a tésztakorongokat a gombamártással. Nagyon finom, mutatós ünnepi étel!

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek