Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyfaárak 2023: ennyibe kerülnek idén a vágott fenyőfák

Hetek múlva karácsony és sokan már most beszerezték az ünnep legfontosabb kellékét, de a többség még csak tervezi a fenyővásárlást. Mennyibe kerül idén a fenyőfa? Hol lehet a legjobb áron hozzájutni a karácsonyfához? Mutatjuk.

Karácsonyfa nélkül nincs ünnep. Legyen mű, vágott vagy földlabdás, pici vagy plafonig érő, a fenyőfa nem hiányozhat egyik otthonból sem karácsonykor. A műfenyőfák időtállóak, de az illatuk sosem lesz olyan, mint az igazi fának. Egy vágott fenyőben viszont csak alig pár hétig lehet gyönyörködni, azonban éke lehet a lakásnak.

Sokak számára a praktikum mellett az ár is döntő szempont, ezért összeszedtük, hogy idén mennyibe kerül a karácsonyfa.

Az utcai árusok már országszerte felállították sátraikat. Mivel kereskedője válogatja, ki mekkora árréssel dolgozik, így nem lehet általánosítani, viszont az látszik, hogy a szép, formás és középmagas (150-180 centis) vágott fenyőfákért akár 15-18 ezer forintot is elkérhetnek.

A határ pedig a csillagos ég, ha magas, dús és sokáig szép karácsonyfát szeretnénk, ugyanis a magánkertészetekben 15-35 ezer forint között mozognak az árak, de van, ahol a 3 méteres fáért több mint 50 ezret kell fizetni.

Mi a helyzet a barkács- és lakberendezési boltokkal, kertészetekkel?

OBI

Magyarországon összesen 31 OBI áruház található. A barkácsboltban idén is meghirdették a karácsonyfavásárt, melynek keretében többféle méretű, vágott nordmann fenyőből válogathatnak a vásárlók. A 100-150 centis karácsonyfák 5 599 forintba kerülnek, míg a legmagasabb, több mint kétméteres fenyőkért 12 490 forintot kérnek el az OBI-ban.

Az áruházban kaphatóak még prémium vágott fenyők is 14-18 ezer forintos áron. Mindezek mellett kínálnak földlabdás, nordmann és kék ezüstfenyő karácsonyfákat is 4 399 Ft-tól 8 499 Ft-ig.

IKEA

A svéd bútoráruház idén is meghirdette a fenyővásárt, melynek különlegessége, hogy mérettől függetlenül egységes áron kínálják a karácsonyfákat. Az IKEA-ban kapható fenyőfák ára 9 990 forint lesz, és bár a cég nem közölte, a Portfolio szerint idén is nordmann fajtájú fenyőket lehet venni az áruháznál.

Oázis

Az Oázis kertészetekben vágott és földlabdás fenyők közül is válogathatunk, sőt a cégnél lehetőség van fakölcsönzésre is. Az Oázisban vásárolt cserepes fenyőket január első napjaiban akár vissza is vihetjük, és visszakapjuk érte a vételár felét, melyet a kertészetben levásárolhatunk.

Aki azonban vágott fenyőt választana, annak is hatalmas választékot kínál az Oázis. A kertészetben nordmann, ezüst- és lucfenyőt is vásárolhatunk, melyek ára fajtától és mérettől függően eltérő. Lucfenyőt már 3 990 forinttól, ezüstfenyőt 6 490 forinttól, nordmannt pedig 8 990 forinttól találunk az Oázisban, ahol ha kell, a talpba is belefaragják a fát.

Auchan

Idén is vehetünk fenyőfát az Auchanban, az áruházak előtt található árusító pontokon. A Pénzcentrum információi szerint a leginkább kedvelt, nordmann fajtából van a legnagyobb választék, az ár pedig 4 990 és 26 990 forint között mozog, ám ez utóbbi összegért már egy közel háromméteres fát vehetünk. A vágott ezüstfenyő ára 6 490-12 990 forint, a lucfenyőé pedig 4 290-7 990 Ft.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek