Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így válasszunk műfenyőt karácsonyra, hogy minél tovább bírja

Ma már széles kínálatból szemezgethetünk a műfenyők közül, így még nehezebb megtalálni a számunkra tökéletes darabot. Segítünk, milyen szempontok alapján érdemes dönteni, ha nem élő fenyőt vásárolnátok idén.

Mára már odáig fejlődött a világ, hogy egy jobb műfenyő akár mutatósabb is lehet, mint egy igazi. Nemcsak megtévesztésig hasonlít az igazira, hanem szabályos is, fényfüzérrel pedig tökéletes összképet lehet vele elérni. Ha titeket is érdekel a műfenyő, de eddig még nem mertétek bevállalni, akkor a következő tippek nektek szólnak. Így válasszatok műfenyőt karácsonyra, hogy minél kifizetődőbb legyen.

Zsugorítja így a teret

Alapszabály, hogy egy terebélyes típus optikailag zsugorítja a teret, ezért ha kisebb alapterületű helyiségbe szeretnénk állítani a műfenyőt, akkor inkább keskeny fát válasszunk, ami elfér a sarokba is. A szélesebb fák egy nagyobb tér középpontjában látványosak.

Maradjon hely a csúcsdísznek

A szélesség mellett a fa magassága is fontos. A dobozon megadott méret általában talppal együtt, és kihajtott csúccsal értendő. Ha szeretnénk, hogy a fánk plafonig érjen, akkor érdemes 20-30 centiméterrel kisebbet választani, így biztosan lesz hely a csúcsdísznek is.

Élethű levelekkel

Míg korábban csak 2 dimenziós levelű darabokat lehetett vásárolni, melyek levelei úgy néztek ki, mintha papírból vágták volna ki őket, a mai technológiáknak köszönhetően léteznek prémium kategóriájú 3 dimenziós műfenyők térbeli levelekkel. Ezek jellemzően fröccsöntött PE-ből készülnek, melyek élethűbbek a 2D társaiknál.

Népszerű és olcsóbb

Ha nem szeretnénk kisebb vagyont költeni műfenyőre, választhatjuk az olcsóbb, kevert levelű típusokat is. Ezek általában 2-3 féle levéltípusból készülnek. Jellemzően csak az ágvégekre kerülnek a kidolgozott 3D levelek, a törzs közelébe pedig a kevésbé mutatós kétdimenziósak, így lesz dús és tömör hatása a fának.

Biztonságban a család

Ha az erdei fenyőt részesítjük előnyben, választhatunk tűlevelű műfenyőt, melyek vége le van kerekítve, amitől nem szúrósak, így kisgyermekes otthonba is biztonságosak. Ilyen levéltípus általában csak kevert levelű műfenyőkön található.

Számít a sűrűség

A műfenyők esetében nemcsak a levelek típusa, hanem az ágsűrűsége is eltérő. Aki kevesebb díszt használ, válasszon sűrűbb ágú típust, aki dúsabban díszít, vásároljon ritkább ágsűrűségű fenyőt. Ha nem tudjuk, mi a különbség, az áruházakban érdemes megnézni élőben a fát, vagy nagyítsunk rá az online boltok fotóira.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss