Elkészítés: A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és azonnal felöntjük kb. 3 liter vízzel. Amikor felfőtt, beletesszük a megtisztított, falatokra vágott salátát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percig főzzük.
Amikor a saláta megfőtt, beletesszük az előre, külön megfőzött babot, forraljuk, behabarjuk a kevés vízzel elkevert liszttel, még 2-3 percig főzzük.
Végül belekeverjük a tejföllel elkevert tojássárgákat, ízles szerint 1-2 kanál ecetet, de már többet nem főzzük, nehogy kicsapódjon a tojás. Mielőtt lehúznánk a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre