Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fejtett bableves csipetkével

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bableveshez a babot feltesszük főni a feldarabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem- és zellerzöldeket összekötjük és azt is beletesszük a levesbe és megsózzuk.
  2. Amikor már minden zöldség puha, és a bab is megfőtt, a zsírból, a kockázott hagymából és a lisztből hagymás rántást készítünk. Amikor már világosbarna, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük és a levesre öntjük, összeforraljuk, borsozzuk és ha szükséges, még sóval ízesítjük.
  3. A tojást annyi liszttel keverjük össze, hogy kemény, csipegethető tésztát kapjunk. Lisztezett tálcára csipegetjük.
  4. A csipetkét beletehetjük a levesbe is (5 perc alatt megfő), de kifőzhetjük külön is, és amikor puha, belekeverjük a levesbe, így hagyjuk állni még 10 percig.

    ISTENI FEJTETT BABLEVES - egészségesebben >>> 

    13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

ÍGY FŐZZ OLYAN BABLEVEST, MINT NAGYI - 8 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss