hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis citromtorta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 citrom leve
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • A tetejére:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • kevés tej (kb. 0,3 dl)
  • kevés margarin (kb. 2 dkg)

Elkészítés

Elkészítés: A 6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk úgy, hogy a liszthez adjuk az 1 citrom reszelt héját is (ha valaki szeretné, nagyon szívesen leírom ennek a menetét is!!!!). Én egy 26 cm-es tortaformában sütöttem, így nagyon jók lettek az arányok. Még melegen ketté vágjuk és így hagyjuk kihűlni.

Míg sül a piskótánk, feltesszük főni a vaníliás cukorral, a cukorral és a tejjel kikevert vaníliás pudingot. Ha elkezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, és néha megkavarva kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint (vigyázzunk a margarint soha ne olvasszuk fel folyékonyra, mert nem dermed meg újra!!!), valamint a második citrom reszelt héját, illetve 1,5 citrom kifacsart levét. Én robotgéppel szoktam az egészet összekeverni, mert úgy biztosan nem marad csomós! Ezután a robotgép segítségével habbá verjük a habtejszínt úgy, hogy keverés közben fokozatosan beleszórjuk a zselatin fixet. Majd a habot összeforgatjuk a vaníliás krémmel. Kb. fél óra alatt a hűtőben jól összedermed, és nagyon könnyű vele tovább dolgozni.

A krémet rákenjük az alsó piskótalapra, majd ráborítjuk a felsőt.

Egy edénybe beletördeljük a fehér csokit, hozzáadjuk a margarint és a tejet (mindenhol azt olvasom, hogy gőz felett kell vele dolgozni, én csak simán a gázon szoktam, nagyon pici lángon, de ha valaki jobban szereti gőz fölött olvasztani a csokit, úgy is tökéletes). Addig olvasztjuk, míg teljesen homogén állagú anyagot kapunk. Még forrón ráöntjük a tortára, és hűtőbe tesszük dermedni.

Ha a csoki jól megszilárdult, felszeleteljük 8 szeletre. Mindegyik szeletre 1-1 karika citromot teszünk, amit a megmaradt 1/2 citromból karikázunk.

Megjegyzés

Ha valaki egy kicsit savanykásabban szereti, még mehet bele citrom, aki pedig édesebben, azok pedig tegyenek még cukrot a krémbe. - nemetinetimi

Ezek is érdekelhetnek

Friss