Előkészítés: A csirkehúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és sóval, őrölt borssal bedörzsöljük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és a húsát négyfelé daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletkékre vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra metéljük.
Elkészítés: Az olajat nagy serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, beletesszük a csirkedarabokat, és minden oldalukat szép pirosra sütjük. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, visszatesszük a csirke darabokat. Megszórjuk a fokhagyma szeletkékkel, kevés majoránnával és a petrezselyem felével. Felöntjük a borral, és kb. 1 óra alatt lefedve puhára pároljuk. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és forrón, hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre