Előkészítés: Felforraljuk a bort a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citromkarikával és 9 dkg cukorral. Kihűtjük. A befőtteket lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, a borba keverjük, és legalább 5 órán át, de inkább egy éjszakát állni hagyjuk.
Elkészítés: A tojássárgájákat a maradék cukorral, a brandyvel és az őrölt fahéjjal habosra keverjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A vajat szintén megolvasztjuk, és a csokoládéhoz keverjük. Az egészet beledolgozzuk a tojásos masszába. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint kb. 10 percre 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a tojásos masszába keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. A gyümölcsöket a lével együtt felforrósítjuk. Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 evőkanál vízben, és a borba keverjük. Szétosztjuk négy tányérra, a krémből galuskákat szaggatunk rá, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!