Extra fűszeres ropogós csirkeszárny

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • fűszerpaprika
  • vöröshagymapor
  • barnacukor
  • csilipor
  • kömény
  • fokhagymapor
  • Cayenne-bors
  • mustármag
  • feketebors
  • oregano
  • kakukkfű
  • csirkeszárny
  • olaj
  • majonéz
  • író
  • tej
  • gorgonzola
  • citromlé
  • feketebors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 
  2. Az összes fűszert összekeverjük egy nagyobb tálban. A csirkeszárnyakat megmossuk, letisztítjuk, és a két nagyobb izületet kettévágjuk (csak ezekkel fogunk dolgozni). Az olajat és a szárnyakat hozzáadjuk a fűszerekhez, majd egy szilikonos lapát segítségével összekeverjük. Ezután a kezünkkel belemaszírozzuk a fűszereket a husikba. 
  3. Előveszünk egy tiszta sütűrácsot, bekenjük olajjal, és rápakoljuk a szárnyakat. Alufólia tepsit, vagy sütőpapírral kibélelt tepsit rakunk a sütő aljára, hogy abba csöpögjön bele a husiból kiszivárgó lé. 45 perc alatt ropogósra sütjük.
  4. Amíg a szárny sül, elkészítjük a mártogatóst. Egy tálba beleöntjük a majonézt, az írót, a tejfölt, a gorgonzola harmadát (összedarabolva), a fokhagymát, a citromlevet, a borsot és a sót. Simára keverjük.
  5. Hozzáadjuk a maradék sajtot is. 1-2 napig, lezárt tálban eláll a hűtőben. 

ABBAHAGYHATATLAN CSIRKE

HORTOBÁGYI PALACSINTA CSIRKÉVEL

Ezek is érdekelhetnek

Friss