Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta csirkével

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.

A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst, és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.

Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Készíthetjük maradék pörköltből is. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss