Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres alagút

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A piskótalapot akkorára vágjuk, hogy egy őzgerincformát kibéleljünk vele, valamint egy akkora lapot, amivel lezárjuk majd.

A töltelékhez az eperből 30 dkg-ot félreteszünk, a többit turmixoljuk, lábasba szűrjük és felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, és kevergetve feloldjuk, majd lehűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatinos-epres pürét belekeverjük.

A piskótával bélelt őzgerincformába az epres hab felét belesimítjuk. A félretett eper ennek a közepébe kerül egy sorba, majd a megmaradt habbal elsimítjuk. Végül a piskótalappal lezárjuk, és hűtőben dermesztjük.

Az alagutat tálra borítjuk, a tetejét megkenjük a fellangyosított lekvárral, és
megszórjuk mandulaforgáccsal. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss