Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Öt évet jósoltak neki, de gyaloglással legyőzte a halált

default user icon
MME
Hatalmas átalakuláson ment keresztül egy brit családapa, aki azután változtatott életmódján, hogy sokkoló híreket kapott az orvosától. A doktor ugyanis azt mondta a férfinek, hogy már csak évei vannak hátra, ha nem fogy le.

Bryn Penrose két év alatt leadta egykori testsúlyának több mint a felét, mindezt egy kijózanító erejű orvosi beszélgetésnek, és az azt követő életmódváltásnak köszönheti. A háromgyermekes, 48 éves brit édesapát ugyanis azzal szembesítették a doktorok, hogy öt éven belül meghalhat, a szervezete ugyanis olyan rossz állapotban van, hogy bármikor szívrohamot vagy stroke-ot kaphat. A diagnózis idején Bryn közel 200 kilót nyomott.

A férfi korábban rengeteg kólát ivott, ma viszont csak vizet és fehérjeturmixot fogyaszt és a kitartásának meg is lett az eredménye. A 9XL-es ruhát XL-esre tudta cserélni – olvasható a Mirror cikkében. Bryn nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is jobban érzi magát, mindezt az aktívabb életmódjának, a sok sétának köszönheti. Mivel megszabadult a jelentős súlyfeleslegétől, sokkal több időt tud a gyermekeivel tölteni, legyen szó akár egy közös mozizásról, hiszen eddig nem fért volna bele a székbe.

Mint elmondta, eleinte csak a saját kertjükben tudott sétálni, de szépen lassan képes volt egyre nagyobb távokra is: először csak az utcájuk végéig ment, később már a parkig is eljutott. Ma már hatalmas távokat tesz meg, és a kezdeti kétezer lépés tízszeresét teljesíti naponta. A mozgás mellett Bryn változtatott az étrendjén is, elhagyta a kenyeret és a tésztát, nem iszik alkoholt és cukros, szénsavas üdítőket.

Borítókép: Northfoto/Lee McLean/SWNS

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek