Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 egyszerű és finom reszelt túrós recept

default user icon
MME
A reszelt túrós az egyik legfinomabb és legegyszerűbb töltött sütemény, egyszerűen nem lehet elrontani, sem a tésztáját, sem a túrós tölteléket, így nem csoda, hogy minden kezdő hobbicukrász kedvence. Persze, a tökéletességhez vezető úton itt is vannak tippek és trükkök, és nem mindenkinek ugyanaz a recept lesz a kedvence, de a következő hárommal garantáltan nem nyúltok mellé!

A tészta kirepedésétől vagy megkeményedésétől illetve a töltelék kifolyásától rettegők kedvence a reszelt túrós sütemény - és ezen nincs is mit csodálkozni: a tésztája omlós, a tölteléke masszív, mégis könnyű, és mivel a tetejére könnyedén ráreszeljük, nem pedig rásimítjuk a második réteget, kirepedni sem fog! Persze, mint mindennek, a tökéletes reszelt túrósnak is van egy kulcsmozzanata, amire érdemes odafigyelni, különben ezzel a pofonegyszerű süteménnyel is meggyűlhet a bajunk. Ez pedig nem más, mint a tészta hűtése. Ha ugyanis az összegyúrt tésztát nem hagyjuk elég ideig a fridzsiderben, és nem hül le eléggé, akkor reszelés közben inkább mállik, kenődik, mintsem morzsálódik a masszánk. Ennek elkerülésére a legjobb módszer, hogy amikor a tésztát kivesszük a hűtőből, és félbevágjuk, az egyik darabot máris tegyük vissza, hogy míg a másikat beledolgozzuk a sütőpapírral kibélelt tálba, az szobahőmérsékleten ne kezdjen olvadozni.

Következzen tehát a három kedvenc reszelt túrós receptünk!

RESZELT TÚRÓS SZELET >>> 

RESZELT TÚRÓS SÜTI >>> 

OMLÓS RESZELT TÚRÓS >>> 

Ezek is érdekelhetnek