Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
  2. A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 220 fokos sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük.
  3. Közben elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított bébiparajhoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot és a szeletelt fehérhagymát. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citrom facsart levével, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
  4. A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.

Így kell irdalni a profik szerint >>> 

Megjegyzés

Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá! kampány séfjének receptje
http://kapjra.hu/
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss