Egy tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadujuk a cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet, és meleg helyen felfuttatjuk.
Egytálba szitáljuk a megmaradt lisztet, egy csipet sóval, hozzáadjuk a maradék cukrot és tejet. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, majd lefedve, meleg helyen, a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, 0.5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk (a nagyobb darabokból lesz a nyuszik teste, a kisebbekből a feje), és zsírral kikent tepsibe tesszük. A tésztából elvett, nagyon pici adagokból készítjük el a nyuszik fülét, lábát és az orrát. Egész borsszem lesz a szemük. Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.