A tejet nagy lábasba öntjük, hozzáadunk 4 dl vizet, és felforraljuk. Amikor forr, beleszórjuk a kukoricadarát, a cukrot és a leszárazott, megmosott mazsolát. Folyamatos keverés mellett sűrű masszává főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a puha vajat. Lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor átkeverjük. Ezután benedvesített kézzel 16 gombócot formázunk belőle.
A diót finomra daráljuk, majd forró, zsiradékmentes serpenyőbe szórjuk. Addig pirítjuk, amíg kiadja az illatát, majd beleforgatjuk a gombócokat.
A tejfölt simára keverjük a mézzel és a vaníliás cukorral. A gombócokra csorgatjuk, vagy melléjük tálaljuk, a tetejüket pedig meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal.