Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem hiszed el, milyen gomba nő Palvin Barbiék kertjében - Fotó

A világhírű modell, és színész kedvese tavaly év végén kötötte össze az életét, az esküvőt ráadásul nem az Egyesült Államokban, hanem idehaza, Magyarországon tartották.

Több mint fél éve már, hogy Palvin Barbara és Dylan Sprouse összeházasodott. A pár New Yorkból Los Angelesbe költözött és a Sprouse által 2021-ben vásárolt Hollywood Hills-i házban élnek, és vélhetően ennek az ingatlannak a kertjében nevelik roppant különleges gombájukat.

A fiatal házaspár nem akármilyen, hanem rózsaszín laskagombát termeszt, vagyis kísérleteznek a különleges fajta növesztésével – derült ki Sprouse Instagram-oldaláról. A rózsaszín laskagomba (Pleurotus djamor vagy pink oyster mushroom) íze egyes források szerint sütve a szalonnára vagy a sonkára hasonlít, nyersen kissé rágós, savanykás. Ezt a gombát remekül lehet párolni, pirítani vagy sütni, kerülhet tésztás-szószos ételekbe, sőt akár pizzára is. A rózsaszín laskagomba jól illik a korianderhez, mentához, bazsalikomhoz, de a fokhagymával, gyömbérrel és a szójaszósszal is párosítható.

Legfőbb előfordulási területe Közép-Mexikóban van, a szezonja pedig májustól novemberig tart.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss