Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós pulykakebab sáfrányos majonézzel és vörös áfonyás quinoával

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek mustár
  • 1 db citrom
  • 2 dl olívaolaj
  • 1/2 tk őrölt sáfrány
  • A kebabhoz:
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 tk őrölt karadamom
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt csili
  • 1 csokor friss koriander
  • 4 ek dióbél
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • A körethez:
  • 20 dkg quinoa
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1.  A tojássárgájákat kikeverjük a mustárral és a citrom kifacsart levével, majd vékony sugárban csorgatva beledolgozzuk az olívaolajat. Végül ízesítjük az őrölt sáfránnyal, és a hűtőbe tesszük. 
  2. A kebabhoz összedolgozzuk a darált húst a meghámozott, felkarikázott fokhagymával, az őrölt fűszerekkel, a felaprított korianderrel, a durvára vágott dióval és 2 ek olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk a keveréket. A masszából hosszúkás fasírtokat formázunk, vízbe áztatott fanyársakra tűzzük azokat, és aranyszínűre sütjük a megmaradt, felforrósított olívaolajon. 
  3. A körethez puhára főzzük a quinoát másfélszeres mennyiségű vízben kb. 20 perc alatt. Azután összeforgatjuk a felaprított aszalt vörös áfonyával, a finomra vágott petrezselyemmel és az olívaolajjal. Ezzel tálaljuk a kebabot. A sáfrányos majonézt külön kínáljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss