Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-narancsos torta sárgabarackrémmel

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortához:
  • 6 tojássárgája és fehérje
  • fél bögre barna cukor (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 bögre darált dió
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • késhegynyi só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • A sárgabarackkrémhez:
  • 1,5 bögre habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 bögre kenhető sárgabaracklekvár
  • A díszítéshez:
  • narancs
  • dió
  • tejszín

Elkészítés

Elkészítés: 2 tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Addig keverjük, míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslét és a vanília-aromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, és verjük fényes és kemény habbá. A habot keverjük könnyedén bele a masszába.

Osszuk el a tésztát a 2 előkészített tortaformába. Addig süssük, míg aranyszínű nem lesz, és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.

A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt.

A tortalapokat vágjuk vízszintesen félbe, és töltsük meg a krémmel, majd kívülről is vonjuk be. Ízlés szerint díszítsük.

Megjegyzés

Annyira finom a krémje, hogy egy igazi sárgabarackfagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss