Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros derelye házilag

MME MME
9 3.9/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet gyúródeszkára öntjük, a közepébe mélyedést fúrunk, majd beleütjük a tojásokat, és hozzáöntünk 1-2 dl langyos vizet öntünk. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.
  2. Sodrófával vékonyra nyújtjuk, a tészta felét megrakjuk egymástól egyenlő távolságra szilvalekvárral, a másik üres felét ráhajtjuk. A halmok között az ujjunkkal lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval feldaraboljuk.
  3. A derelyéket forró, sós vízben kifőzzük, az olajban megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

JOBB, MINT A NAGYIÉ! FAHÉJAS SZILVALEKVÁR CUKOR NÉLKÜL >>> 

BUKTA, FÁNK, ZSERBÓ ÉS DERELYE: LEKVÁROS FINOMSÁGOK! >>> 

A RECEPT, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED: LEKVÁROS DERELYE EGÉSZSÉGESEN! >>> 

Megjegyzés

1 adag: 735 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek