Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros derelye házilag

MME MME
9 3.9/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A szilvalekváros derelye elkészítéséhez a lisztet gyúródeszkára öntjük. A közepébe mélyedést fúrunk, majd beleütjük a tojásokat, és hozzáöntünk 1-2 dl langyos vizet öntünk.
  2. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyos nem lesz, és már nem ragad a kezünkhöz.
  3. Sodrófával vékonyra nyújtjuk, a tészta felét megrakjuk egymástól egyenlő távolságra szilvalekvárral, a másik üres felét ráhajtjuk.
  4. A halmok között az ujjunkkal lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval feldaraboljuk.
  5. A derelyéket forró, sós vízben kifőzzük. Az olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorra meghintve azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 735 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss