Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos krumplicsónak

MME MME
1 4.3/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyákat megmossuk, nagy, mikróba betehető tálba tesszük, és 2 cm magasan vizet öntünk rájuk. Letakarjuk fóliával, amit kilyukasztgatunk, és a mikróban nagy teljesítményen puhára főzzük (kb. 8-10 perc).

Elkészítés: A burgonyák tetejét levágjuk, és belsejüket kivájjuk úgy, hogy 1 cm vastagságú faluk maradjon. A darált húst összekeverjük a hagyma- és fokhagymaporral, a ketchup felével, és sóval, borssal fűszerezzük. Nagy teljesítményen kb. 3-5 percig főzzük, amíg elkészül (percenkét kevergessük meg egy villával). A burgonyákat megtöltjük a hússal, és további 3 percre betesszük a mikrohullámú sütőbe. Tálaláskor a ketchup másik felét a húsra öntjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 153 kcal

Megjegyzés

Maradék, ledarált pörkölt húst is felhasználhatunk hozzá, akkor a második pont értelemszerűen kimarad az elkészítési folyamatból.

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek