hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-mogyoróvajas blondie

70 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és a sütőporral. A csokoládét apróra felvágjuk.
  2. Egy keverőtálba tesszük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tojást, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és a mogyoróvajat, majd egy keverőkanállal összeforgatjuk.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, amit egy habkártyával egyenletesen elsimítunk.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kiemeljük a papírral együtt egy rácsra, és teljesen kihűtjük. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. 
  5. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
  6. A habos mascarponekrémet a teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük addig, míg a karamellt elkészítjük.
  7. Egy serpenyőbe cukrot teszünk, hozzáadjuk a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik. Mielőtt a süteményre csorgatnánk, pár percig kevergetve hűtjük, majd rácsorgatjuk a a hűtőből kivett süteményre. 

Megjegyzés

Használjunk 18x27 cm-es tepsit. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss