Csokoládés-mézes sütemény

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 7,5 dkg csokoládé
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg méz
  • csipet fahéj
  • 22,5 dkg pörkölt mogyoró
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 ek rum
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A csokoládét egy teflon bevonatú lábosban felmelegítjük az olajjal, a cukorral, a mézzel és a fahéjjal, majd langyosra hűtjük.
  2. Egy keverőtálban összedolgozzuk a durvára vágott mogyorót, a lisztet, a sütőport és a csokoládés-mézes keveréket a tojással és a rummal. 2 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
  3. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük lassú tűzön. Amikor kihűlt, bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival, majd rombusz alakú szeletekre vágjuk fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss