Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés epertorta II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 30 dkg rétesliszt
  • 5 dkg keserű kakaó
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • kb. 2,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 3 evőkanál ribizlizselé
  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló por
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • Valamitn:
  • zsiradék a tortaformához

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt (még lazább lesz a tészta, ha a lisztes keveréket a tojásos vajra szitáljuk, és óvatosan belekeverjük). A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük, 180 fokon (gáz 2-3. fokozat) kb. 1 óráig sütjük.

2. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét ribizlizselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. (Az epret úgy pépesítjük, hogy kis tálkába öntve villával szétnyomkodjuk. Ne vigyük túlzásba, mert sok levet enged, és felvizezi a tejszínt. A nagyobb eperdaradokkal díszítjük majd a tortát.)

3. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret beleforgatjuk. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot rásimítjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

4. A maradék epret felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele, majd azt 12 szeletre vágjuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a torta kalóriadús, ezért vágjuk 16 szeletre, vagy kevesebb tejszínnel készítsük a tölteléket.
- vinczetimea

Ezek is érdekelhetnek

Friss