Elkészítés: A csokit a csomagolásában klopfolóval apróra zúzzuk, és tálba öntjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzáreszeljük a narancshéjat, hozzáadjuk a cukrot, egy kicsit később a vajat. Közben meg-megkeverjük.
Míg olvadozik, felverjük a tojáshabot egy csipet sóval, a lapát leöblítése után a tejszínhabot is. Ezalatt a csoki is felolvadt, kevés ideig hűtjük, belekeverjük előbb a tojáshabot, majd a tejszínhabot.
Fagylaltos vagy desszertes poharakba adagoljuk, 3-4 órára a hűtőbe rakjuk. Tálaláskor felvert tejszínhabbal vagy bogyós gyümölcsökkel, pörkölt dióval, mogyoróval vagy keksszel tálaljuk ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre