Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokihab II.

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokit a csomagolásában klopfolóval apróra zúzzuk, és tálba öntjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzáreszeljük a narancshéjat, hozzáadjuk a cukrot, egy kicsit később a vajat. Közben meg-megkeverjük.

Míg olvadozik, felverjük a tojáshabot egy csipet sóval, a lapát leöblítése után a tejszínhabot is. Ezalatt a csoki is felolvadt, kevés ideig hűtjük, belekeverjük előbb a tojáshabot, majd a tejszínhabot.

Fagylaltos vagy desszertes poharakba adagoljuk, 3-4 órára a hűtőbe rakjuk. Tálaláskor felvert tejszínhabbal vagy bogyós gyümölcsökkel, pörkölt dióval, mogyoróval vagy keksszel tálaljuk ízlés szerint.

Megjegyzés

A cukor helyett lehet használni a most divatos édesítőket is, de a nádcukor is lassabban szívódik fel, mint a répacukor. - mgardosi

Ezek is érdekelhetnek

Friss