Elkészítés: A nagyobb cukkinit kettévágjuk és kiszedjük a belsejét.
A tepsit kibéleljük alufóliával, megkenjük olívaolajjal, beletesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.
A rizst sós vízben készre főzzük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a darált csirkemellet, az apró kockára vágott kisebb cukkinit, az apróra vágott vöröshagymát, a húzott fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, hozzákeverjük a főtt rizst, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az egyik nyers tojást, és jól összedolgozzuk, végül megtöltjük vele a befűszerezett nagyobb cikkinit.
A tejfölt a másik nyers tojással, csipet sóval, borssal összekeverjük, ráöntjük a megtöltött cukkinikre, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig a zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, kb. 30 percig szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!